MINNA HOLMminnaholm.png

Lähempänä viittäkymmentä kuin neljääkymmentä, olen alkanut sanoa. Näihin vuosiin mahtuu paljon tekemistä hoitoalalla ja hyvinvointipalveluissa. Koko työurani olen jollain tapaa ollut tekemisissä ihmiskropan ja - mielen kanssa.
Sairaanhoitajan elämää kesti yli kymmenen vuotta: Vastasyntyneet, leikkaussali, vanhustyö - koko elämän kirjo syntymästä kuolemaan.

Vaihtoehtoisesta hoitamisesta aloin kiinnostua jo sairaanhoitaja-aikoina. Luin töideni ohella Diplomiaromaterapeutiksi ja valmistuin Suomen Aromaterapiaopistosta 2001 toukokuussa. Opintojen laajuus oli 45ov. Halusin syventää tietojani ja hankin koulutetun hierojan pätevyyden 2008. Nämä ovat pääkoulutukseni ja niiden lisäksi olen käynyt lukemattomia lyhytkursseja.

Viimeiset kymmenen vuotta toimin Santasport-kylpylässä Lapin Urheiluopistolla. Vastasin omalta osaltani kylpylän hoitopalvelutarjonnasta.

Olen ollut myös mukana kehittämässä luontaishoitoalaa. Minulla on ohjaajan kokemusta luontaishoitoalalta sekä hieronnoista. Toivon, että saan jatkaa yhteistyötä luonnontuotealaan ja olla mukana kehittämässä aitoa, lappilaista hyvinvointikulttuuria. Kestävä kehitys, ekologiset arvot ja lappilaiset hyvinvointituotteet / - palvelut ovat sydäntäni lähellä. Odotan innolla, mitä tulevaisuus tällä alueella tuo mukanaan. Haluan tulevaisuudessa panostaa hoitamisen lisäksi luontaishoitojen kouluttamiseen, alan kehittämiseen ja konsultaatiopalveluihin.

Joka tapauksessa vuosi 2014 tuo mukanaan uutta. Tammikuun 7, 2014 avaa Santa`s Beauty ja Minna ovensa uudessa osoitteessa Valtakadulla. Uusi elämänvaihe alkaa ja se tuntuu hyvältä!

________________________________________________________________________

21.1.2018 - Hieman päivityksiä eli niin tuli 50 v täyteen minulla tänä kesänä. Oma kuva, tuossa yllä, pitäisi varmaan vaihtaa tähän vanhempaan versioon, vaan enpä osaa ottaa selfietä. Kypsässä iässä on ihan mukava olla; sydämeen ja päähän on kertynyt paljon arvokasta lisää. Elämänkokemuksia on karttunut - nöyränä niiden edessä. Aika on vierähtänyt nopeasti ja viides vuosi lähti käyntiin Valtakadun hoitolassa. Kiitos kaikille asiakkaille - toisten kanssa yhteistä matkaa on kuljettu jo vuosituhannen vaihteesta, toisten kanssa polut ovat yhtyneet vasta myöhemmin. Ilokseni voin todeta, että monet uudet ihmiset ovat löytäneet hoitolaani. Markkinointi ei ole minun vahvuuteni ja siksi arvostan ihmiseltä toiselle menevää palvelun suosittelua - vetää kiitolliseksi! Näin entisenä jalkapallojoukkueen huoltajana, olen erityisen iloinen siitä, että luokseni on tullut enenevässä määrin nuoria ihmisiä; parikymppisiä. Hienoa, että nuorempi sukupolvi oppii ottamaan vastaan hoitoja.

Jotenkin tuntuu siltä, että hoitotapahtumiin on tullut lisää syvyyttä viimeisten vuosien aikana. Ruuhkaisten kylpylävuosien jälkeen,  olen nauttinut hoitolan hiljaisuudesta ja yksilöllisemmästä / kiireettömämmästä hoitamisesta.

Luonnontuotealan kehittämistyössä olen edelleen mukana sydämellä. Jnkv olen tehnyt projektille töitä hoitopuolen asiantuntijan roolissa; innolla tulevaisuutta odotellen. Omassa työssäni teen kokeiluja uusilla luonnontuotteilla. Mukavaa aina, kun löytää uuden toimivan lappilaisen luonnontuotteen hyvinvointipalveluun. 

Koulutuksia ja kursseja rakastan tehdä. Olen tavannut niin mielenkiintoisia ihmisiä ja hauskaakin on kyllä kursseilla riittänyt - on kyllä opittukin. Minä vedän kursseja nyt pienryhmille max. 4 hlöä. Haluan, että koulutus on laaduksta ja yksilöllistä - ja että koulutus alkaa sitten kentällä elämään. Siis kurssilainen oppii ja saa siitä mielekkään työkalun itselleen. Alkuperäinen tavoitteeni kurssittamisessa on, ettei hoitajien  aina tarvitsisi lähteä Etelä-Suomeen kouluttautumaan; kustannukset nousevat korkeiksi. Niin olen itse joutunut aina tekemään ja siksi haluan muuttaa asiaa. Että Lapissa olisi tarjolla lyhytkoulutusta lappilaisille hoitajille. Ilokseni olen huomannut, että monesti keski-Suomesta tullaan mieluummin Rovaniemelle kuin lähdetään Helsinkiin. Kiitos, keskisestä Suomesta on joku "viidakkorumpu" tuonut kurssilaisia. Tervetuloa vaan kaikille, kaikkialta kursseille! 

Tälläisia tunnelmia tänään 21.1.2018

9.2.2019/ Elämässäni on tapahtunut isoja asioita menneen vuoden aikana. Tähän muutosten ketjuun liittyy myös muutoksia työelämässä. Teen helmikuun alusta lyhennettyä työviikkoa. Vapautuvan ajan käytän paitsi itseni hoitamiseen, niin myös perheelleni. Olen myös suorittammassa Oulun Diakissa Mielenterveys- ja päihdetyön erikoistumisopintoja sairaanhoitajille. Valmistun toukokuussa 2019. Hoitolassa tavataan kuitenkin alkuviikot ja kurssit pyörii erillisen aikataulun mukaisesti.

Rakkaudesta hoitamiseen

Minnan